Ett till recept från boken Jane´s Coffee Shop! Jag är hemskt förtjust i valnötter, speciellt ihop med citron, prova den här kakan, den gjorde jag till mitt gesällprov. Men nu har jag hittat en biscottivariant också! :D Mums!
Lemon Walnut Biscotti
220 g valnötter
1.5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk rivet citronskal
2 msk rapsolja
2 ägg
Mixa hälften av valnötterna med farinsockret, fint. Rosta resten av valnötter i ugnen, i 175 grader, ca 10 minuter. Låt svalna och grovhacka de sen. Blanda ihop socker, mjöl, salt och bakpulver, tillsätt de grovhackade nötterna och nöt-farinblandningen. Blanda i citronskalet och rapsoljan. Tillsätt äggen och knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar, rulla ut de och lägg på plåt. Platta till rullarna. Grädda i 175 grader, i ca 30 minuter. Tag ut och sänk värmen till 150 grader. Låt längderna svalna lite och skär sedan diagonala skivor. Sprid ut kakorna på plåten och torka i ugnen i ca 15-20 minuter. Jag lät plåten stå en stund på eftervärmen sen.
Lemon Walnut Biscotti
220 g valnötter
1.5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk rivet citronskal
2 msk rapsolja
2 ägg
Mixa hälften av valnötterna med farinsockret, fint. Rosta resten av valnötter i ugnen, i 175 grader, ca 10 minuter. Låt svalna och grovhacka de sen. Blanda ihop socker, mjöl, salt och bakpulver, tillsätt de grovhackade nötterna och nöt-farinblandningen. Blanda i citronskalet och rapsoljan. Tillsätt äggen och knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar, rulla ut de och lägg på plåt. Platta till rullarna. Grädda i 175 grader, i ca 30 minuter. Tag ut och sänk värmen till 150 grader. Låt längderna svalna lite och skär sedan diagonala skivor. Sprid ut kakorna på plåten och torka i ugnen i ca 15-20 minuter. Jag lät plåten stå en stund på eftervärmen sen.