En favorit i familjen! En saftig chokladkaka med blåbär toppad med blåbärssylt och choklad!
Chokladkaka med blåbär
6 dl socker
5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 msk bakpulver
0.5 dl kakao
3 dl hett vatten
300 g smält smör
4 ägg
3-4 dl blåbär(ca 250g)
Garnering
ca 2 dl fast blåbärssylt
300 g mörk choklad
1 msk rapsolja
Sikta mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Blanda ner sockret. Rör ned hett vatten och smält smör. Sista så vispar du ned äggen. Häll ner smeten i en långpanna(ca 25cm*30cm). Strö över blåbären, grädda i 175 grader, ca 30-35 minuter. Låt svalna, stryk sedan ett tunt lager med blåbärssylt på kakan. Ställ i kylen en stund. Smält chokladen och blanda i rapsoljan. Stryk sen chokladen över kakan och ställ in den i kylen igen, så att chokladen stelnar. Dela kakan i stora rutor, som du sen delar i trekanter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar