tisdag 9 mars 2010

Grova tekakor


Bakar ganska ofta tekakor av olika sorter, tycker det är enkelt och det går rätt fort. Här kommer ett recept med kesella...

Havretekakor med linfrö

3 dl mjölk
1 dl linfrö
1½ dl havregryn

Kokas ihop till en gröt. Låt svalna lite.

2 dl mjölk
1 burk kesella
50 g jäst
2 msk brödsirap
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1-1,2 liter mjöl

Rör ned mjölk, kesella och jäst i gröten. Kolla temperaturen på gröten, så den inte är över 40 grader. Tillsätt dem övriga ingredienserna och arbeta ihop degen. Låt vila 10 min på bakbordet. Väg upp 50 grams degbitar, runddriv, lägg på plåten och låt vila en stund innan du trycker ut dem. Låt jäsa 30-40 min och grädda i 225 grader 8-10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar